Setmana Mundial per la Lactància Materna (SMLM)

Aquesta és la setmana mundial de la lactància materna….

És una setmana per celebrar, ja que després d’uns anys on la lactància era gairebé perseguida com les bruixes…. (serà que alguns havien descobert com de poderoses es sentien les dones que alletaven a les seves criatures) mica en mica, cada cop més, les dones opten per alletar els seus fills i cada cop per més temps…

No ha estat, ni és, un camí fàcil. Tants anys de persecució han quedat en l’interior de les dones com a cicatrius, minvant la seva convicció, fent-les creure que no són capaces i inclús sorprenent-se de que fos possible, en el cas de que alletessin correctament i durant força temps…. Però per sort, les dones són més fortes, més fortes que les modes, més fortes que les industries que tenen interessos en succedanis de llet i més fortes que aquells professionals que no només no creuen en elles sinó que aconseguien que les dones no creguessin en elles mateixes, que tots aquells misògins que menyspreen la lactància….

Les dones després de parir, com lleones, protegeixen les seves cries i comencen a amamantar-les oblidant totes aquelles persones que les volen separar de les seves criatures, i cada cop més, s’uneixen a “tribus”, espais amb altres dones on troben recolzament, ajuda, acompanyament i alleten, alleten tranquil·les, gaudint de la seva capacitat nutrícia.

Evidentment, la ciència avala la lactància. Son tants els beneficis d’alletar: des de la composició de la llet, les defenses, els gustos, l’autoregulació de la pròpia alimentació… fins a l’amor, les carícies, la disponibilitat, el pell a pell, el plaer de la succió, la seguretat… sense oblidar els beneficis per a la mare (menys risc de càncer, retorn al pes d’abans de l’embaràs amb més facilitat, econòmic, pràctic, menys sentiment de tristesa post part, plaer, “empoderament”…)Però sobretot, no es que sigui el millor, sinó que és el que pertoca a cada criatura, és el que es mereix cada nadó.

És una setmana per celebrar, perquè de vegades tot i ser el més “normal” no és el més fàcil, i les dones  lluiten per les seves lactàncies, s’informen, s’esforcen i s’ajuden unes a altres per poder donar als seus fills els millor i gaudir d’aquest procés de la seva sexualitat al màxim.

Des de Titània, volíem homenatjar a totes les dones, mares biològiques o adoptives, nadons, dides, assessores, llevadores, doules… que amb la lactància materna posen el seu granet de sorra per a construir un món millor.

A totes les dones que alleten o han alletat, sigui el temps que sigui, i no ens volem oblidar de les parelles i /o pares que les acompanyen, que cuiden i faciliten el vincle mare-criatura assegurant així la lactància.

Moltes felicitats!!!

Durant tota la setmana es fan moltes activitats des de diferents espais, festes, xerrades i trobades, ens és impossible anunciar-les totes, però celebrem totes les iniciatives. Des de Titània, acompanyem a les mares en els grups de criança i oferim suport a la lactància, si us cal, durant tot l’any.

Un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s