Teràpies

Teràpies i serveis que oferim a Titània

ACOMPANYAMENT EN EL POST-PART

Servei dirigit a aquelles parelles que durant el post-part immediat desitgin suport i acompanyament professional. Les llevadores de Titània acompanyem a les parelles que inicien l’aventura de la maternitat/paternitat. Atenem al post-part amb una atenció propera i respectuosa, escoltant-vos, informant-vos i donant eines per a que l’adaptació a la nova situació familiar.

Oferim assessorament en:

 • Lactància materna:
 • Cures de la mare i el nadó.
 • Alimentació de la mare.
 • Adaptació als nous ritmes.
 • Factors psico – emocionals del post-part.

RECUPERACIÓ POSTPART-FISIOTERÀPIA DEL TERRA PELVIÀ

A Titània us oferim un servei de fisioteràpia orientat a la recuperació del perineu, en totes les etapes de la vida d’una dona, no només després d’un part, sinó també davant dels canvis que comporten la menopausa, inclús encara que no hagis estat mare, i molt recomanable per aquelles dones que practiquen esports d’impacte.

El que fa la nostra fisioterapeuta, és una primera entrevista i valoració per després poder orientar-vos en el que el vostre cos necessita; valorem si hi ha control de la musculatura, si en té força, si hi ha algun tipus de prolapse, com estan les cicatrius i la musculatura, si hi han zones de tensió que provoquen dolor a la palpació…i a partir d’aquí, proposem un tractament, que pot incloure des de exercicis per prendre consciència del perineu, fins a la pràctica de la gimnàstica abdominal hipopresiva, el massatge de cicatrius i de punts de tensió muscular, inclús l’electroestimulació perineal.

Així us ajudem mantenir una bona salut perineal, i a tractar incontinències d’orina i gasos, prolapses de grau I i II, debilitat muscular perineal, dolor perineal etc…

OSTEOPATÍA PER A CRIATURES I PER ADULTS 

L’embaràs es un procés on es presenten grans canvis físics en poc temps. Algunes dones poden sentir molèsties o malestar físic relacionat amb aquests canvis posturals.

L’Osteopatia, es un sistema de diagnòstic i tractament global que utilitza tècniques manuals per a ajudar al cos a restablir per sí mateix l’homeòstasi, és a dir, la salut.

El professional analitza la salut global de l’individu, explorant físicament i formulant una hipòtesi del que pot estar originant aquest desequilibri i mitjançant tècniques manuals ajudar al cos a recuperar l’equilibri. Així doncs, el tractament osteopàtic genera canvis fisiològics a distància que desencadenen processos d’auto-restabliment i recuperació del equilibri homeostàtic.

Nadons i criatures:

Mitjançant l’osteopatia ajudem a les criatures a potenciar el seu desenvolupament a tots els nivells, alliberant les zones de restricció / tensió cranial, però també a nivell digestiu, respiratori, músculo-tendinós, articular … que se sol manifestar amb irritabilitat del nadó, còlics, restrenyiment, alteració del son, mucositat i otitis, ansietat, alteració de l’aprenentatge, dolor d’esquena i alteracions posturals.

La dona embarassada:

Durant l’embaràs, els canvis estructurals es poden agreujar per l’increment de la laxitud dels lligaments i de l’inestabilitat de les articulacions provocada pels canvis hormonals.
El bon equilibri corporal millora la vivència de l’embaràs, tolerant millor l’augment fisiològic del pes abdominal, facilitant el desenvolupament del fetus i l’encaixament a la pelvis per a la dinàmica del part.
.

En els adults:

Els estils de vida i l’estrès poden portar  que manifestem de diverses maneres:
Una mala digestió, el dolor menstrual, el restrenyiment, el dolor cervicalmuscular, del nervi ciàtic o las crisis d’ansietat són el reflex del desequilibri de la salut i del nostre cos.
Totes aquestes manifestacions poden ser tractades amb l’Osteopatia.

 

GINECOLOGIA NATURAL

Conèixer el propi cos i el seu funcionament ens convida a l’observació dels nostres ritmes per a desenvolupar recursos per a afavorir la salut. 

Oferim:

 • Assessorament i informació sobre l’autoconeixament del propi cos, del seu cicle i la fertilitat.
 • Mètodes naturals de control conceptiu.
 • Revisions ginecològiques per a la prevenció i el diagnòstic precoç del càncer genital i de mama.
 • Diagnòstic i tractament de la patologia i de les infeccions de transmissió sexual.
 • Seguiment de la menopausa.

 DIETÈTICA I NUTRICIÓ:

Titània oferim assessorament:

 • Durant l’etapa de l’embaràs i la lactància.
 • Durant l’infantesa.
 • Totes aquelles persones que desitgen un millor recolzament a la salut o com a coadjuvant a qualsevol tipus de tractament.

SAPT: SERVEI D’ASSISTÈNCIA PSICOLÒGICA TITÀNIA

“En primer lloc, la paraula. Després, la droga. Per últim, el bisturí “(Asclepíades de Tesalia -124-96 AC)
L’esser humà es defineix per un ésser en canvi permanent, canvis que modifiquen la nostra estructura bio-psico-social-

• Biològics: naixement, pubertat, maternitat, menopausa
• Socials: globalització, neoliberalisme, noves tecnologies, noves patologies …
• Familiars: Maternitat-Paternitat, pèrdues, divorcis, morts ..
• Professionals: exigències de reciclatge continu, situacions d’atur.

Ens adaptem als canvis i els incorporem poc a poc a la nostra vida, tot i que a vegades ens pot ser difícil i necessitem un acompanyament per a aquestes etapes de canvi ens siguin més lleugeres (Prevenció) i/o una ajuda quan ens costa adaptar-nos a aquests canvis, i ens produeixen símptomes (Tractament).
L’acompanyament es realitza mitjançant la paraula i l’escolta de cada persona en la seva diferència i potenciant les pròpies capacitats amb la finalitat de recuperar el benestar i la salut.
Oferim atenció psicològica a: nens i nenes, adolescents i adults, així com a pares i mares, famílies i parelles.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s